Welkom bij Ilonka Terlouw.nl

Onze trouwkaart     

Wij trouwen
22 februari 2010
Vrijdag 18 juni 2010 hopen wij te trouwen, Remco Van Slooten & Ilonka Terlouw. Deze speciale dag hopen we met velen van u/jullie te vieren. Houden jullie de dag vast vrij?

Geloven in seks
Juist als je niet getrouwd bent
verkrijgbaar vanaf juni 2010
Een open en eerlijk boek over voor jongeren vanaf ca. 15 jaar. Tiemen Westerduin & Ilonka Terlouw

'Ik vind het erg goed dat er niet in voorzichtige benamingen wordt gesproken, maar dat alles gewoon gezegd wordt zoals het is' (reactie van jongere uit meeleesgroep).

Wil je uit seks halen wat erin zit, dan moet je daarin bewuste keuzes maken: zo wil ik het wel, en zo wil ik het niet. Dat is het uitgangspunt van dit uitdagende boek. Geloven in seks laat zien dat we kunnen genieten van seks juist omdat we ons geloof erbij betrekken. Het is speciaal geschreven voor jongeren die (gezien hun lichamelijk ontwikkeling) toe zijn aan een seksuele relatie, maar die in de meeste gevallen nog niet hebben - of niet geacht worden te hebben. Geloven in seks biedt veel praktische informatie en duidelijke bijbelse richtlijnen, gecombineerd met de nodige humor.

Tiemen Westerduin spreekt vaak voor jongeren over seksualiteit. Tot 2008 werkte hij bij de HGJB. Nu is hij werkzaam bij Compassion als spreker en als coördinator kerkenrelaties en vrijwilligers.
Ilonka Terlouw is theoloog. Haar onderzoek gaat over de betekenis van Jezus voor het dagelijks leven. Ze spreekt regelmatig op conferenties, onder andere over seksualiteit.
Uitgave: Boekencentrum Juni 2010 ISBN 978 90 239 2466 1

Je hebt elkaar nodig
Bonhoeffer beschrijft het zo: 'De Christus in je eigen hart is zwakker dan de Christus in de woorden van je broerder." Gedicht Bonhoeffer

Moment van verootmoediging
Afgelopen dienst in de Goedeherderkerk in Huizen droeg ik een gebed/gedicht voor als moment van verootmoediging. In elke zin van het gebed zit een aspect van schuldbelijdenis. Tegelijk spreekt uit elke zin het verlangen om te leven naar de maatstaven van Gods heiligheid. Lees het gebed

Stil zijn
Ik denk dat we dat allemaal wel herkennen, dat ook als je Christus kent en als je Zijn naam belijdt, je leven niet plots over rozen gaat. En we weten soms niet zo goed hoe we daar mee om moeten gaan. Want ergens verwacht je toch, dat als je God kent, dat je leven makkelijker zal zijn dan daarvoor. Je dacht vrijheid te hebben gevonden bij God - maar niets is minder waar. Lees verder

Over dominees...
Twee ballonvaarders aan een boer, beneden in het weiland: 'Waar zijn we?' De boer: 'In een mandje onder een luchtballon.' De twee ballonvaarders: 'Het lijkt wel een dominee. Wat hij zegt is wel waar, maar je hebt er niks aan.'

Smurfen actie
18 maart 2008
Een nietsvermoedende Albert-Hein manager wordt opgebeld door Radio 538, eh... door moppersmurf. What's up? Moppersmurf is niet zo blij met zijn gastgezin. Zo ontbreekt in hun verzameling bijvoorbeeld smurfin. And, on top of everything, ze willen hem ruilen! Het luisteren waard voor iedereen die meedeed aan de smurfengekte: Luister nu!

Meer pagina's: 1 2 3 4

 • Agenda

  eerstvolgende preekbeurten 2015:

  5 april
  Apeldoorn De Fontein

  12 april
  Boskoop De Stek

  19 april
  Baambrugge

  26 april
  Goede Herderkerk Huizen

  3 mei
  Ter Aar

  10 mei
  Vuren

  17 mei
  Bevestigingsdienst Tollebeek

  24 mei (Pinksteren)
  Intrededienst Tollebeek

  31 mei
  Nieuw Vennep

  7 mei
  Tollebeek
  Bevestiging Ambtsdragers

  14 mei
  Tollebeek
  Heilige Avondmaal

  Meer agenda